Zuurbestendige inspectieput in zwavelbeton

Zuurbestendige inspectieput

Er werd een zuurbestendige inspectieput ontwikkeld in zwavelbeton naar analogie van de klassieke betonnen toezichtsput. De inspectieput is robuust en opgebouwd uit een basiselement voorzien van schachtelementen en een dekplaat. Dit alles in een glad gegoten uitvoering (wet-cast) bestaande  Thio Material waardoor de hoogwaardige eigenschappen met betrekking tot DWA (droog weer afvoer) riolering voor het totale element verzekerd zijn. Een PTV wordt momenteel gefinaliseerd zodat er spoedig een COPRO of BENOR keurmerk ter beschikking zal zijn.


Zuurbestendige rioleringsbuis in zwavelbeton

Rioleringsbuis geschikt voor DWA riolering

Een zuurbestendige rioleringsbuis welke uitermate geschikt is voor droog weer afvoer (DWA) in een robuuste uitvoering maar dunwandiger dan beton. De standaard 3 meter lange rioleringsbuis is gemakkelijk te  plaatsen dankzij de gladde spie-uitvoering en een vernieuwend dichtingssysteem.  Deze laatste bestaat uit een dunwandige en slagvaste dubbele steekmof zodat de  plaatsingsgevoelige mof-spie-verbinding vermeden wordt. De dubbele steekmof bevat 2 BENOR-gekeurde dichtingen, is bestand tegen waterdruk van 1 bar en laat een  hoge mate van hoekverdraaiing toe.


Rioleringsbuis met geïntegreerde mof voor vlotte huisaansluiting

De zuurbestending rioleringsbuis heeft een geïntegreerde verzonken mofvorm met stootrand voor een efficiënte huisaansluiting op de DWA hoofdriolering. Hierdoor vermijdt men beschadiging bij plaatsing of bij opgraafwerken. Alle type materialen (gres, pvc,…) kunnen worden aangesloten.