Een nieuw competitief systeem, van materiaal tot prijs ! 

ThioTube is een zuurbestendig (pH 1-12) en robuust rioleringssysteem op basis van Shell Thiocrete.

Het combineert de robuustheid en het plaatsingsgemak van betonnen buizen met het zuurbestendige karakter van gresbuizen.  Door de hoge ringstijfheid zijn de ThioTube producten een prima alternatief voor straatrioleringen.

Bovendien levert de unieke samenstelling een monoliet zuurbestendig product op dat bijzonder geschikt is voor DWA toepassingen. Beschermende maatregelen voor beton zoals coatings, linings en de bijhorende ongemakken behoren definitief tot het verleden.

Dankzij heel wat unieke materiaaleigenschappen en innovatieve productietechnieken ontwikkelden we een prijsvoordelig rioleringssysteem.

Thiomaterials

Thio Materials is een spin-off van groep Beton De Bonte. Bij Thio Materials wordt de kennis van het nieuwe zwavelbeton, dat werd ontwikkeld door Shell, gecombineerd met de betonkennis, die jarenlang werd opgebouwd in geprefabriceerde producten voor water-, wegen- en spoorbouw. Vanuit een centraal labo wordt permanent duurzaamheidsonderzoek gevoerd, real-life testen opgezet en nieuwe mengsels ontwikkeld. Een proto-type fabriek monitort de industriële processen voor de productie van rioleringsbuizen uit zwavelbeton. Thio Materials geeft licenties voor de productie en commercialisatie van zijn producten wereldwijd.

De circulaire toekomst!

Zwavelbeton is gebaseerd op elementaire zwavel als bindmiddel. De binding van zwavel met het skelet van granulaten en zand ontstaat door de fysische omzetting waarbij het zwavel smelt tot een vloeistof boven de 120°C en opnieuw stolt zodra de temperatuur terug daalt onder de 120°C. Hierdoor is zwavelbeton 100% circulair en kan het eindeloos opnieuw herbruikt worden in een identieke toepassing. Dit alles resulteert in een uitmuntende milieutechnische beoordeling na berekening van de levenscyclusinventaris volgens NBN EN 15804+A2:2019.